Skip to content

سایت ورد پرس بزنم یا کاستوم؟ تفاوت سایت وردپرس و اختصاصی

طراحی سایت

مدت زمان مورد نیاز مطالعه: ۵ دقیقه

سلام و خیلی خوش اومدین به بلاگ ماهور.

تو این بلاگ سایت cms محور و کاستومو کامل باهم مقایسه میکنیم و به شمایی که اول راهید کمک میکنیم تا درست ترین تصمیمو  واسه انتخاب سایت کسب و کارتون بگیرین.

حالا cms چی هست؟

این اصطلاح ،مخفف Content Management System و به‌ معنای سیستم مدیریت محتواست.

معروف ترین سیستم مدیریت محتوا(cms)، وردپرسه. برای همینه که اینجا، cms رو به عنوان وردپرس میشناسیم و داریم با کاستوم یا کدنویسی شده مقایسش میکنیم.

حتما براتون پیش اومده که بعد از راه اندازی کسب و کارتون، به فکر ایجاد یه سایت افتاده باشین تا محصولاتتونو به بهترین شکل نمایش بدین و خیلی زودتر به درآمد مد نظرتون برسین.

بنابراین همون طور که گفتیم ، سایت ها از لحاظ طراحی، به دو بخش تقسیم میشن. بخش اول سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس اند که قابلیت شخصی سازه و کاستوم شدن به صورت محدود رو دارن.

بخش دوم سایت های کاستوم/کد نویسی شده ان که قابلیت شخصی سازی کاملو براتون فراهم میکنن.

هر دو نوع سایت مزایا و معایب خودشونو دارن. پس تو  انتخاب بینشون باید با دقت عمل کرد.

بیاید ببینیم کدومشون برای کسب و کار شما مناسب تره؟

وردپرس چیست؟

برای طراحی وب‌ سایت، سیستم های مدیریت محتوای زیادی وجود داره که یکی از بهترین و کاربردی‌ترین اونا وردپرسه. وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای متن‌باز یا CMS شناخته میشه که طراحان به کمک اون می‌تونن به راحتی وب سایت یا وبلاگ مورد نیازشون رو ایجاد و مدیریت کنن. مزیت و ویژگی‌های برجسته وردپرس باعث محبوبیت این سیستم بین طراحان شده که تو ادامه برخی از مهم‌ترین ویژگی‌هاش رو آوردیم:

  • رایگان و متن‌باز
  • راحتی در استفاده
  • محتوا محور
  • قابل انعطاف
  • قابل توسعه

این ویژگی‌ها باعث شده تا سفارش دهنده ها با بررسی سیستم وردپرس یا اختصاصی، متناسب‌ترین نوع طراحی رو برای ایجاد وب سایت شون انتخاب کنن.

سایت اختصاصی چیست؟

سایت اختصاصی برخلاف سایت های وردپرس از صفر تا صد طراحی و کدنویسی میشه. سایت های اختصاصی امکان توسعه و ارتقا بالایی دارن و با توجه به خواسته ها و نیازهای کارفرما سایت کدنویسی میشه و تو استفاده از قالب ها و رنگ بندی دست تون بازتره؛ در حالیکه تو سایت های وردپرس تو طراحی محدودیت بیشتری وجود داره. 

در واقع کسایی که میخوان برندسازی انجام بدن، معمولا به سراغ سفارش طراحی سایت اختصاصی می‌رن. از لحاظ هزینه اگه بخوایم به این موضوع نگاه کنیم، وب سایت‌های طراحی شده با کدنویسی اختصاصی گرون‌تر از سایت‌های طراحی شده با وردپرس هستن. هر چه امکانات گنجانده شده در طراحی سایت اختصاصی بیشتر باشه، هزینه نهایی کار هم بالاتره.

تفاوت میان وردپرس و سایت اختصاصی: کدام نوع بهتر است؟

شناخت تفاوت سایت وردپرس و اختصاصی به سفارش دهنده کمک می‌کنه تا متناسب با نیاز و بودجه‌ای که داره، بهترین گزینه رو انتخاب کنه. هر کدوم از سیستم های مدیریت محتوای موجود مزیت و معایب مخصوص به خودشو داره و اینجا می خواییم به این موضوع اشاره کنیم:

وردپرس قابلیت متن‌باز داره که شخصی سازی‌های بیشتری رو به شکل خیلی راحت تو اختیار کاربرها قرار میده. این سیستم رابط کاربری ساده و همه پسند داره و برای وبلاگ نویسی و انتشار محتواهای طولانی مناسبه. ساختار وردپرس یه جوریه که به راحتی میشه انواع افزونه‌ها و قالب‌های مختلف رو روش نصب کرد.

وردپرس خیلی راحت توسط یه تیم برنامه نویسی قابل توسعه هست و جامعه بزرگی از طراحان با اون کار می‌کنن. از لحاظ امنیت به نسبت وب سایت‌های طراحی شده با کدنویسی اختصاصی ضعیف‌تره که یه نقطه ضعف مهم واسه این CMS محسوب میشه. ممکنه باگ‌های بیشتری نیز به نسبت کدنویسی اختصاصی داشته باشه که خیلی سریع میشه رفعش کرد.

در مقابل کدنویسی اختصاصی بدون هیچ محدودیتی به شکل کامل با توجه به نیاز و سلیقه سفارش دهنده قابل طراحی هستش. از لحاظ امنیت به نسبت سایت‌های آماده، امنیت بیشتری رو برای کاربراش تعمین میکنه. زیر ساخت وب سایت طراحی شده با کدنویسی اختصاصی رو میشه مطابق با سلیقه افراد ارتقا داد. از لحاظ تجربه کاربری نیز این مدل سایت‌ها مورد پسند کاربران قرار دارن. کسانی که نیاز به ارائه خدمات به مشتریان دارن یا می‌خوان از کسب و کار خود یه برند ایجاد کنن، می‌تونن کدنویسی اختصاصی رو مدنظر قرار بدن. از لحاظ هزینه، کدنویسی خیلی گرون‌تر از طراحی سایت با وردپرس هستش.

سایت های وردپرس

سایت های وردپرسی سایت هایی هستن که با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته میشن. این سیستم مدیریت محتوا به شما این امکانو میده  تا به راحتی و با داشتن دانش کمتر برنامه نویسی، سایت مورد نیاز خودتونو طراحی کنین.

اگه صاحب شرکت هستین و به عنوان شناسنامه دیجیتالیتون نیاز به سایت دارین، یا فروشگاه فیزیکی دارین و برای معرفی محصولاتتون یا همون کاتالوگ محصولات نیاز به سایت دارین  یا حتی میخواین فروش آنلاین داشته باشین و امکانات خیلی پیچیده ای مدنظرتون نیست، وردپرس بهترین انتخاب برای شماست.

سایت های وردپرس میتونن امکانات بسیار زیادی رو در اختیار شما قرار بدن تا ایده ی ذهنی کسب و کارتونو به بهترین شکل پیاده سازی کنین.

علاوه بر همه ی اینا، طراحی و پیاده سازی این سایت ها نسبت به سایت های کاستوم مدت زمان کمتری  نیاز داره و هم هزینه پایین تری رو میبره.

شرکت ماهور، طراحی سایت وردپرس و به دو صورت انجام میده. راه اول استفاده از قالب آماده ست. تو این روش کارفرما از بین قالب های موجودی هرکدوم رو که مطابق با میل و سلیقه اش باشه انتخاب میکنه و شرکت ماهور بر اساس نیاز کارفرما اون قالب رو شخصی سازی میکنه.

مزایا

  • سرعت ساخت بالا: با استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس، میشه به سرعت یه سایت حرفه ای راه اندازی کرد.
  • هزینه کم: برخلاف ساخت سایت های کاستوم، ساخت یک سایت وردپرسی هزینه کمتری رو به دنبال داره.
  • قابلیت تغییرات و به روزرسانی آسان: با استفاده از وردپرس، میشه به راحتی قالب وردپرسی و افزونه ها را به روز نگه داشت که توی دنیای وب خیلی به درتون میخوره.
  • سئو راحت تر: چون برای ورد پرس ابزار های زیادی توسعه داده شده سئو کردن راحت تره و هزینه کمتری نیاز داره.

معایب

  • محدودیت ها در طراحی: قالب های وردپرسی بیشتر شامل قالب ها و افزونه های پیش فرض هستن که ممکنه محدودیت هایی تو طراحی سایت ایجاد کنن.
  • امکانات محدود: گاهی وقتا ممکنه امکاناتی بیشتر از اون چیزی که وردپرس ارائه میده بخواید، در این صورت یا باید از افزونه های پرداختی وردپرس استفاده کنین، با برین سراغ سایت های کاستوم.

سایت های کاستوم

سایت های کاستوم، سایت هایی هستن که به صورت کاملاً اختصاصی و بر اساس نیازهای خاص شما ساخته و طراحی میشن.  در این حالت، یه تیم طراحی و توسعه اختصاصی برای ساخت سایت شما مشغول به کار میشن و تمام جزئیات طراحی و برنامه نویسی به دست اونها انجام میشه.

تو این روش، تنوع سایتی به شدت بالا میره و تک تک اجزا و نوشته های سایت میتونه شخصی سازی بشه و سلیقه ای طراحی بشه.

همونطور که مشخصه راهکار دوم نسبت به راهکار اول مدت زمان بیشتری و برای اجرا نیاز داره و طبیعتا هزینه اش هم بیشتر از حالت اول خواهد بود.

مزایا

  • طراحی بدون محدودیت: با ساخت یک سایت کاستوم، می تونین طراحی و عملکرد سایت را به دقت مورد نظر خود تنظیم کنین و نتیجه ی بی نظیری بگیرین.
  • امکانات بیشتر: با انتخاب یه سایت کاستوم، می تونین امکانات دلخواه خودتونو به سایت اضافه کنین و با چالش های کسب و کار خودتون هماهنگ تر پیش برین.
  • محدودیت های کمتر: تو طراحی سایت ها به شیوه کاستوم، هیچ محدودیتی در قالب ها و افزونه ها وجود نداره و تمامی جزئیات سایت میتونه به سلیقه خودتون طراحی بشه.
  • ارائه فرایند های خاص: یک سری فرایندهای خاص مثل گزارش گیری،تو سایت های کاستوم قابل ارائه ان که تو سایت های وردپرسی وجود ندارن.
  • بهینه سازی در بالاترین حالت: اگه سایت های کاستوم درست و اصولی پیاده سازی بشن تو بهترین حالت خودشون قرار میگیرن.

معایب

  • زمان بیشتر: طراحی و ساخت یه سایت کاستوم زمان بیشتری  نسبت به سایت های وردپرسی نیاز داره.
  • هزینه بیشتر: به خاطر استفاده از دانش برنامه نویسی و جزئیات طراحی، قطعا سایت های کاستوم زمان بیشتری میبرن.

در نهایت میشه نتیجه گیری کرد:

اگه میخواین:

  • سریع و با هزینه ی معقول به یه سایت، با طراحی خوب و نسبتا کامل برسین
  • سایت فروشگاهی بدون پیچیدگی خاص
  • سایت شرکتی
  • سایت تبلیغاتی
  • سایتی برای کاتالوگ محصولات
  • و یا سایتی برای بلاگ هاتون میخواین، پیشنهاد ما بهتون سایت وردپرسیه.

ولی اگه می خواین:

  • یه سایت با طراحی خاص و منتخب خودتون
  • با امکانات دلخواه داشته باشین
  • و تمام جزئیات طراحی و برنامه نویسی به انتخاب خودتون باشه بهتره یه سایت کاستوم سفارش بدین و از امکاناتش لذت ببرین.

تفاوت وردپرس با سایت اختصاصی چیه؟

تفاوت اصلی وردپرس با سایت اختصاصی تو کدنویسیشه. تو وردپرس کدنویسی به شکل آماده بوده که تغییرات مختلفی روی اون صورت میگیره اما تو طراحی سایت اختصاصی، صفر تا صد طراحی و کدنویسی متناسب با نیاز سفارش دهنده انجام میشه.

طراحی سایت اختصاصی یا وردپرس؛ کدومش؟

جواب به سؤال طراحی سایت اختصاصی یا وردپرس بستگی به نیاز سفارش دهنده ها داره. افراد با توجه به نیاز کاری خود و بودجه‌ای که دارن می‌تونن متناسب‌ترین گزینه رو انتخاب کنن.

هزینه طراحی سایت اختصاصی چقدره؟

هزینه طراحی سایت اختصاصی به عوامل مختلفی بستگی داره که مهم‌ترین اونا پیچیدگی سایت، امکانات و قابلیت‌ها، تجربه و تخصص تیم طراحی، نوع دیزاین وب سایت و… هستن. هر کدام از موارد گفته شده میتونن قیمت طراحی سایت اختصاصی رو افزایش بده.

هنوز کامنتی وجود ندارد، اولین نفر باشید.


وارد کردن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با تیم ماهور